BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink
Proces Politic în România
English version

Sustineti-l pe Grigore Oprita! Afisati un banner insotit de un link pe site-ul dvs. Afisati imaginile ce promoveaza cauza lui Grigore!


:: persecutia opiniilor

:: Grigore vs. Sistemul

:: justitia nu face dreptate

:: cine va fi urmatorul?

:: vinovat de crima gandirii



România Mare
Scrisoare catre revista "Romania Mare"
Stimate Domnule Corneliu Vadim Tudor

Doresc sa confirm prin rândurile de mai jos ca, asa cum ati publicat în precedentul numar al revistei România Mare, a fost descoperit în Brasov „fascistul de serviciu” în persoana subsemnatului. Datorez toate multumirile presei pentru faptul ca în acest moment nu sunt dupa gratii si, de aceea, îmi fac datoria de a va informa direct asupra celor petrecute în ultima vreme, legat de cazul meu.
Procurorul general al Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Brasov a declarat unor reporteri ca ar avea nevoie de 5 ani pentru a studia tot ce mi s-a confiscat în urma perchezitiei din noiembrie 2002. Se facea referire la cele 4 calculatoare, sute de carti si reviste legal aparute si difuzate în tara, însemnari, fotografii din albume personale si alte obiecte care nu au nici o relevanta pentru caz. Cei 5 ani necesari pentru studiul materialului incriminator s-au regasit într-o judecata-fulger, mai scurta de trei saptamâni, cu doua înfatisari si pronuntarea sentintei, totul în sedinte cu usile închise.
Daca un neavizat ar afla ca în România, în mileniul al III-lea, exista oameni ridicati din birou pentru a fi aruncati în închisoare, ar crede ca este vorba de subiectul unei lucrari de fictiune. Sta cumva în obisnuinta omului sa nu creada anumite lucruri pâna când nu se loveste direct de ele.
De unde a pornit totul? În anul 1991, ma aflam printre cei fugiti din tara în speranta de a se „aranja material”. Stim cu totii ca în perioada respectiva a existat un val puternic de asemenea fugari si ca multi dintre ei nu s-au mai întors. Întâmplarea a facut ca, în biblioteca unui român vârstnic, refugiat în Germania din 1944, sa dau peste niste carti care contraziceau flagrant ceea ce învatasem în scoala la orele de istorie. Cartile prezentau fenomenul legionar din perspectiva celor care înfiintasera miscarea legionara si participasera activ la evolutia ei pe parcursul acelor ani framântati ai istoriei noastre.
Prin contrast cu ceea ce-mi era dat sa traiesc în niste locuri straine, unde ecuatia „român = tigan” începea sa se contureze cu claritate, eram surprins sa aflu ca în anii ’30 exista un curent de educatie în spirit national, în care se încadrase o mare parte din intelectualii straluciti ai epocii, în care exista un cult al muncii si în care credinta în Dumnezeu revenea la statutul firescului. Mi-am dat seama ca rusinea de a fi român, resimtita puternic pâna atunci, trebuie scuturata si aruncata la gunoi. Drept urmare, am revenit în tara în 1992, abandonând ideea de a-mi face un rost printre straini. Într-un rechizitoriu datat cu 20 mai, anul 2003 si întocmit în România, întoarcerea acasa, în tara, constituie unul din argumentele în favoarea alcatuirii profilului infractional al unei persoane. Rechizitoriul despre care vorbesc este cât se poate de real, are 18 pagini si poate fi accesat pe internet la adresa: procespolitic.uv.ro

Timp de câtiva ani, am depus eforturi pentru a cauta date istorice, necesare realizarii unei lucrari edificatoare asupra fenomenului legionar. Am reusit sa intru în contact cu surse de informare putin cunoscute în România, printre care Editura Studii Istorice Românesti a domnului Traian Golea din Florida (pe care îl cunosc personal) sau sa intru în posesia unor lucrari monumentale din exil, cum ar fi cele de la Editura Carpatii a domnului Traian Popescu din Madrid. Încercarile de sistematizare a informatiilor s-au materializat în cartea „Garda de Fier”, editata la Timisoara în anul 1994 si în CD-ul „Totul despre Garda de Fier”, realizat în anul 1999; editarea CD-ului a necesitat o munca intensa de aproximativ un an si jumatate. Cele doua lucrari se bazeaza exclusiv pe memorialistica, materiale de arhiva si carti ale altor autori, însa ele constituie mai nou probe incriminatorii pentru aruncarea în închisoare a unui element periculos pentru societate. Fara nici o intentie de a ma justifica (nu ai cum sa te justifici în fata unor asemenea argumente), consider ca imaginea asupra unui fenomen istoric nu se poate reconstitui pe baza unor filme artistice, a fictiunilor de inspiratie istorica sau a sentintelor emise de puterea politica, ci numai prin cercetare, sistematizarea diverselor unghiuri de abordare si din perspectiva analitica.
Faptele si consecintele lor sunt de amploare prea mare pentru a fi prezentate într-o simpla scrisoare, si, de aceea, ma voi rezuma la câteva considerente personale, pentru a nu abuza de rabdarea dumneavoastra. Nu sunt membru în nici un partid si în nici o asociatie. Probabil din acest motiv am fost considerat o victima sigura a campaniei de eradicare a nationalismului. În decursul timpului, am încercat sa dau o mâna de ajutor acolo unde am considerat ca se întreprinde ceva în sensul intereselor românesti. Am fost acuzat, printre altele, de colaborare cu Forumul Crestin Noua Dreapta, asociatie care functioneaza perfect legal, sub tutela careia oameni tineri îsi sacrifica timpul si resursele proprii pentru idei în care cred, pentru conservarea unor valori nationale si pentru obiective de ordin spiritual.

Ca si cum distrugerea vietii personale prin prejudicierea imaginii si prin confiscarea mijloacelor de existenta materiala (calculatoare), hartuirea financiara (control fiscal repetat la firma, cheltuieli de judecata de 15.000.000 lei), încalcarea cu brutalitate a intimitatii prin interceptarea corespondentei si confiscarea de fotografii din albume personale nu îndestuleaza aparatul birocratic setos de victime, procurorii brasoveni au anuntat recent ca nu sunt multumiti de sentinta pronuntata si ca au înaintat apel pentru a obtine neaparat o condamnare cu executare.

Presa locala a publicat declaratia domnului senator Nicolae Iorga, avocat de profesie si liderul PRM Brasov, conform careia probele prezentate contra mea sunt demne de difuzat la „Unda vesela” si de publicat în „Urzica”. În aceste conditii, singurul lucru la care ma pot astepta în urmatoarea instanta este inventarea unor probe. Am retinut din revista România Mare, numarul din 20 iunie 2003, sub semnatura doamnei Daniela Buruiana-Aprodu, un articol privitor la anumite relatii dintre popor, pe de o parte, si jongleurii care se joaca orbeste cu destinele oamenilor, pe de alta parte. Cred ca Brasovul poate constitui un punct de plecare potrivit pentru initierea unor asemenea legaturi de cordialitate.

V-am adresat aceste rânduri în speranta ca influenta si autoritatea dumneavoastra, precum si pozitia revistei România Mare în mass-media nationala, ma vor ajuta sa revin la activitatea din care îmi câstig existenta (traduceri tehnice) si sa dau uitarii o lupta aberanta si disproportionata cu statul român. Daca sentinta pronuntata ramâne în picioare, viitorul va oferi oricând posibilitatea aruncarii în puscarie a oricarui om care nu gândeste „pe linie”. Eventuala mea incapacitate de a obtine anularea acestui precedent si sentimentul de vinovatie rezultat de aici ar fi niste poveri greu suportabile.
Va multumesc pentru rabdarea de a fi parcurs aceste rânduri si va rog sa acceptati expresia celei mai sincere pretuiri.

Grigore Oprita